I Sparvens klor – del ett

framsida gyllenbrun himmel med fåglar och japansk kvinna sedd bakifrån, titel: I Sparvens klor - del ett
I Sparvens klor – del ett

I Sparvens klor är en roman i två delar om frihet, makt och kärlek. Den handlar om en samuraj som förlorat allt och en stolt kurtisan som blir hans ofrivilliga sällskap på vägarna. En kvinnlig lönnmördare har också en central roll. Framför allt handlar boken om vad som händer när människor sakta men säkert omförhandlar sin syn på varandra.

Baksidestext – första delen

Tsukiko har hört till kurtisanhuset så länge hon kan minnas. Hon vet inte varifrån hon kommer, men hennes framtid som kurtisan är utstakad. När en herrelös samuraj rusar in på kurtisanhusets bakgård med svärdet höjt inleds hennes möte med världen utanför nöjesdistriktets mur – en värld där helt andra regler gäller.

Att ta Tsukiko som gisslan är inte det mest genomtänkta Hiroshi gjort i sitt liv. Särskilt inte när han är på flykt undan rättvisan. Han måste bestämma sig för hur han ska göra med den viljestarka kurtisanen, innan han får mer problem än han redan har.

Suzume, eller Sparven, är en av de mest beryktade medlemmarna i en grupp som anlitas av inflytelserika personer för att utföra lönnmord, spioneri och inbrott. Omständigheterna driver Tsukiko, Hiroshi och Sparven mot varandra tills ingen av dem kan komma undan.

uppslagen bok av I Sparven klor - del ett
Inbunden bok med matchande märkband

Röster om boken:

”Fascinerande, underhållande & spännande!” Betyg 4 av 5 – Jennies boklista

”Att öppna filen och börja läsa blir lite som att rulla ut en gobeläng, där man kan följa den övergripande handlingen men också ha behållning just av skickligheten och perfektionen på detaljnivå. Så jag får nog säga att detta utan överdrift är det bästa manus jag någonsin läst under alla mina år som lektör, och med stor sannolikhet kanske en av de bästa romanerna jag kommer att få läsa under det här året överhuvudtaget.” – Jenny Bäfving, lektör

”Underhållande och seriöst på samma gång. Jag ser fram emot fortsättningen!” – läsare

Info

Antal sidor: 328 sidor

Inbunden, ISBN: 978-91-984308-0-6

Mjuk pärm med flikar (danskt band) ISBN: 978-91-984308-2-0

Releasedatum: 2018-05-09

 I Sparvens klor – del ett finns att köpa på Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln och CDON.

Smakprov

Nyfiken? Givetvis finns ett ordentligt tilltaget smakprov som du kan läsa innan du bestämmer dig.

Mjuk pärm med flik, titel I Sparvens klor - del ett
Danskt band med flik